Sagn og myter

De siste dagene har jeg fortapt meg litt i mytenes verden. Jeg var overbevisst om at Myte betydde løgn eller fantasi. Noe i den gata. Men et lite søk på internett forteller meg at Myte faktisk betyr fortelling, historie, fakta(!), muntlig beretning osv.

Det finnes jo så utrolig mye spennende å høre om. Både virkelige opplevelser og de reneste fantasi-eventyrene.

Hva tenker du f.eks om Drager? Er dette kun et fabeldyr, eller  er det et sagn med en spire av sannhet i seg?  Og hva er egentlig sannhet, og hvem bestemmer at dette er sant? Hehe, man kan filosofere på mye rart.

Helt fram til 1600-tallet, så var det en etablert sannhet at drager var virkelige. Da opplysningstiden kom med sin karakter, så begynte folk å spørre seg selv om det virkelig var slik. Som med de fleste fabeldyr, og virkelige dyr, så er det store kulturforskjeller i hvordan de oppfattes. I Østen var dragen et lykkebringende symbol for både makt og velstand, men i Vesten så ble den sett på som et ildsprutende og ondt vesen. I Øst anser de dragen for å være et dyr som ankom jorden for å hjelpe oss mennesker. I Vest anser vi dragen for å være noe som vi må bekjempe.

Dragen i Vestlig kultur viser seg i mange Mytologier som bildet på det onde. Både Guden Tor, Horus, Krishna og Apollon beseirer uhyret. Erkeengelen Mikael forviser dragen fra Himmelen (den falne engelen Lucifer) og Hellige Georg redder en prinsesse fra en drage.

En tanke som kanskje ikke er så fjern for flere av nåtidens mennesker, er teorien om at dragene faktisk var intelligente vesener som kom ned til jorden og underviste oss. I eldgamle kinesiske overleveringer finnes det faktisk informasjon om besøkende fra verdensrommet. Tanken er at all den kunnskapen vi sitter på når det gjelder både sykdom og helbredelse, overnaturlige evner slik som tankeoverføring, mer konkrete evner slik som akupunktur osv, kommer fra disse intelligente vesenene som en gang var her sammen med oss. Kanskje 🙂

Hva tenker du? Jeg vet ikke helt hva jeg tenker, men tanken rundt Drager fascinerer meg, og jeg skulle ønske at det var sant, fordi det er så kult 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s